Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων

Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων

ΕΙΣΑΓΩΓΗ
Η Πολιτική Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα καλύπτει και αφορά τις προϋποθέσεις συλλογής και διαχείρισης των προσωπικών στοιχείων των αναγνωστών / επισκεπτών / χρηστών / μελών από το Beerger, κατά την διάρκεια επίσκεψης και χρήσης των υπηρεσιών και των σελίδων ιδιοκτησίας του. Το Beerger είναι ιδιοκτήτης, δημιουργός και δικαιούχος όλων των δικαιωμάτων των σελίδων και υπηρεσιών τους, καθώς και ο Υπεύθυνος Επεξεργασίας των δεδομένων που τυχόν δηλώνονται από τους επισκέπτες / χρήστες αυτών.
Η παρούσα πολιτική / σύμβαση, σε καμία περίπτωση δεν καλύπτει την έννομη σχέση μεταξύ των επισκεπτών / χρηστών των σελίδων και οποιωνδήποτε άλλων υπηρεσιών, οι οποίες δεν υπόκεινται στον έλεγχο ή / και την ιδιοκτησία του Beerger.

1. ΠΕΔΙΟ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ
Η παρούσα πολιτική προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ισχύει μόνο για τις σελίδες των οποίων την ιδιοκτησία και διαχείριση έχει το Beerger και δεν ισχύει για πληροφορίες που συλλέγονται μέσω οποιουδήποτε άλλου δικτυακού τόπου ή για πρακτικές άλλων εταιρειών τις οποίες το Beerger δεν ελέγχει.
Οι σελίδες δύνανται να περιλαμβάνουν links («δεσμούς») προς άλλους δικτυακούς τόπους (sites) τα οποία δεν ελέγχονται από το Beerger αλλά από τρίτους φορείς (φυσικά ή νομικά πρόσωπα). Σε καμία περίπτωση δεν ευθύνεται το Beerger για τους όρους προστασίας των Προσωπικών Δεδομένων των επισκεπτών / χρηστών, τους οποίους υιοθετούν και εφαρμόζουν οι φορείς αυτοί.

2. ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΡΗΣΗΣ ΑΡΧΕΙΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ
Για την απλή περιήγηση στις σελίδες του Beerger δεν συλλέγεται κανένα προσωπικό στοιχείο του επισκέπτη/χρήστη. Κατά την επικοινωνία του χρήστη μέσω της φόρμας επικοινωνίας, όπου απαιτείται η αναγραφή από τον χρήστη του ονοματεπώνυμου και του email, το ονοματεπώνυμο και το email του χρήστη διαγράφονται ΑΜΕΣΩΣ, μετά την απάντηση στον χρήστη. Τα cookies διαγράφονται από τον χρήστη με την συνήθη τακτική διαγραφής από τον διακομιστή του (browser).
Ειδικότερα, οι τεχνικοί τρόποι με τους οποίους συλλέγονται προσωπικά δεδομένα των χρηστών κατά την χρήση των υπηρεσιών των σελίδων είναι οι ακόλουθοι:

3. ΤΡΟΠΟΙ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ
α. Προσωπικά δεδομένα που δύνανται να ζητηθούν από την σελίδα.
Όταν ο επισκέπτης / χρήστης χρησιμοποιεί ορισμένες λειτουργίες των σελίδων, όπως όταν επικοινωνεί απευθείας με την σελίδα, μέσω της φόρμας επικοινωνίας, ζητούνται από αυτόν τα στοιχεία επικοινωνίας, όπως ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο επικοινωνίας (Απαιτήται για επικοινωνία επιβεβαίωσης σε περίπτωση κράτησης) και διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
β. Πληροφορίες που συλλέγονται αυτόματα κατά την επίσκεψη και αλληλεπίδραση του επισκέπτη/χρήστη με την σελίδα:
(1) Η σελίδα χρησιμοποιεί Google Analytics. Εάν ο χρήστης δεν επιθυμεί, μπορεί να επιλέξει να αποχωρήσει με την χρήση τεχνολογιών Google Analytics opt-out browser add-on για Chrome, Internet Explorer 11, Safari, Firefox και Opera.
(2) Όταν ο επισκέπτης / χρήστης επισκέπτεται και αλληλεπιδρά με την σελίδα, μπορεί να συλλεχθούν αυτόματα ορισμένες πληροφορίες μέσω HTML cookies, Flash cookies, web beacons και άλλων παρόμοιων τεχνολογιών.
(3) Οι επισκέπτες μπορούν να επιλέξουν την εξαίρεσή τους από τέτοια χρήση των cookies από την Google, εδώ.
(4) Μπορούν να ρυθμίσουν τον Browser τους, να τους ενημερώνει κάθε φορά πριν γίνει η λήψη ενός cookie και να αποφασίζουν τη λήψη του ή την απόρριψή του. Σ’ αυτή την περίπτωση να έχουν  υπόψη ότι ενδέχεται να μην είναι σε θέση να αξιοποιήσουν όλες τις δυνατότητες του.
 (5) Χρησιμοποιώντας τις Ρυθμίσεις διαφημίσεων, οι επισκέπτες μπορούν να εξαιρεθούν από το Google Analytics για διαφημίσεις προβολής και να προσαρμόσουν τις διαφημίσεις του Δικτύου εμφάνισης Google.
 (6) Εδώ βρίσκονται οι διαθέσιμες επιλογές εξαίρεσης του Google Analytics για τον ιστό. 

4. ΕΙΔΙΚΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ
Διάθεση πληροφοριών σε τρίτους
Το Beerger σέβεται το ιδιωτικό απόρρητο των επισκεπτών / χρηστών και δεν μοιράζεται ούτε διαβιβάζει τις πληροφορίες που τους αφορούν με τρίτους.
Υπηρεσίες τρίτων
Παρέχεται στους επισκέπτες / χρήστες η δυνατότητα να έχουν πρόσβαση ή να αλληλεπιδρούν με υπηρεσίες τρίτων, όπως το Facebook, το Instagram και το Youtube. Όταν γίνεται η σύνδεση στις σελίδες αυτές, μπορεί να κοινοποιούνται πληροφορίες τους στους τρίτους παρόχους υπηρεσιών.

5. COOKIES
Οι σελίδες μπορούν να χρησιμοποιούν cookies για την εύρυθμη λειτουργία την υπηρεσιών και των σελίδων τους. Τα cookies είναι μικρά αρχεία κειμένου (σε μορφή .txt) που αποστέλλονται και αποθηκεύονται στον σκληρό δίσκο του ηλεκτρονικού υπολογιστή κάθε επισκέπτη/χρήστη, εφόσον ο τελευταίος έχει επιλέξει να δέχεται cookies. Τα cookies χρησιμοποιούνται μόνο για την διευκόλυνση πρόσβασης του επισκέπτη/χρήστη σε συγκεκριμένες υπηρεσίες των σελίδων, καθώς και για στατιστικούς λόγους προκειμένου να καθορίζονται οι περιοχές στις οποίες οι υπηρεσίες των σελίδων είναι χρήσιμες ή δημοφιλείς.
Ο επισκέπτης δύναται να ρυθμίσει τον διακομιστή (browser) του κατά τέτοιον τρόπο, έτσι ώστε είτε να τον προειδοποιεί (τον επισκέπτη) για την χρήση cookies σε συγκεκριμένες υπηρεσίες των σελίδων, είτε να μην επιτρέπει την αποδοχή της χρήσης cookies σε καμία περίπτωση. Σε περίπτωση που ο επισκέπτης δεν επιθυμεί την χρήση cookies για την αναγνώρισή του, δεν μπορεί να έχει περαιτέρω πρόσβαση στις υπηρεσίες αυτές.
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
α. Αναγκαία Cookies
Επιτρέπουν την εκτέλεση βασικών λειτουργιών. Χωρίς αυτά τα απολύτως απαραίτητα Cookies, πλήττεται άμεσα η ομαλή λειτουργία της ιστοσελίδας και υποβαθμίζεται και η προσωπική σου εμπειρία πλοήγησης μιας και βασικές λειτουργίες υπολειτουργούν.
β. Cookies επιδόσεων
Τα cookies επιδόσεων συλλέγουν πληροφορίες σχετικά με το πώς οι επισκέπτες χρησιμοποιούν την ιστοσελίδα. Επιτρέπουν να δούμε ποιές σελίδες επισκέπτονται πιο συχνά ή μας δείχνουν εάν αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα κατά την πλοήγηση. Αυτά τα cookies δεν συλλέγουν πληροφορίες που προσδιορίζουν τον επισκέπτη. Όλες οι πληροφορίες που συλλέγουν αυτά τα cookies είναι συγκεντρωτικές και χρησιμοποιούνται μόνο για να τη βελτίωση του τρόπου λειτουργίας του Beerger.
γ. Cookies λειτουργικότητας
Αυτά τα cookies «απομνημονεύουν» τις προτιμήσεις κατά την περιήγηση, ώστε να είναι δυνατόν  να προτείνονται τα κατάλληλα προϊόντα με βάση τις ανάγκες του επισκέπτη.
δ. Cookies διαφήμισης
Αυτά τα cookies χρησιμοποιούνται για να παρέχουν διαφημίσεις πιο σχετικές με τον επισκέπτη  και τα ενδιαφέροντά του. Χρησιμοποιούνται επίσης για την αποστολή στοχευμένης διαφήμισης ή προσφορών με στόχο τον περιορισμό των μαζικών , ανεπιθύμητων και ανούσιων διαφημιστικών μηνυμάτων. Παράλληλα βοηθούν στη μέτρηση της αποτελεσματικότητας των διαφημιστικών καμπανιών.
ε. Cookies Analytics
Είναι υποσύνολο των Cookies λειτουργικότητας και μας δίνουν τη δυνατότητα να αξιολογούμε την αποτελεσματικότητα των διάφορων λειτουργιών του Beerger, έτσι ώστε να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία που σου προσφέρουμε.

6. ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΗ
α. Flash Cookies. Ο επισκέπτης / χρήστης μπορεί να ελέγξει πώς χρησιμοποιούνται τα Flash cookies, επισκεπτόμενος τον δικτυακό τόπο της Adobe. Η Adobe δίνει την δυνατότητα στον επισκέπτη/χρήστη να επιτρέψει μερικά Flash cookies από ορισμένους δικτυακούς τόπους, να περιορίσει την δυνατότητα αποθήκευσης Flash cookies και να αποκλείσει όλα τα Flash cookies συνολικά. Επιπλέον, εάν χρησιμοποιεί το Mozilla Firefox ως πρόγραμμα περιήγησης (browser), μπορεί να «κατεβάσει» το BetterPrivacy add-on για να διαγράφει αυτόματα τα Flash cookies κάθε φορά που κλείνει τον browser.
β. Το Beerger δεν έχει πρόσβαση ούτε ασκεί έλεγχο στα cookies των πάροχων υπηρεσιών και οι πρακτικές πληροφοριών τρίτων δεν καλύπτονται από την παρούσα πολιτική προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

7. ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ
Η πρόσβαση στα στοιχεία επικοινωνίας των επισκεπτών / χρηστών περιορίζεται στους εργαζομένους ή τους παρόχους υπηρεσιών που θεωρείται εύλογα ότι χρειάζεται να γνωρίζουν αυτά τα στοιχεία για την παροχή προϊόντων ή υπηρεσιών προς τους επισκέπτες / χρήστες ή για την εκτέλεση της εργασίας τους. Έχουν, επίσης, υιοθετηθεί τεχνικές, φυσικές και διοικητικές διαδικασίες που είναι κατάλληλες για την προστασία των πληροφοριών που αφορούν τους Χρήστες από απώλεια, κακή χρήση και αλλοίωση μέχρι την οριστική διαγραφή τους, όπως αναφέρεται στην παράγραφο 2. Υπογραμμίζεται ότι καμία μετάδοση ή αποθήκευση δεδομένων δεν μπορεί να είναι εγγυημένη ως 100% ασφαλής.

8. ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΟ ΔΙΚΑΙΟ
Η διαχείριση και προστασία των προσωπικών δεδομένων του επισκέπτη / χρήστη των υπηρεσιών των σελίδων του Beerger υπόκειται στους όρους της παρούσας πολιτικής και στις σχετικές διατάξεις της ελληνικής νομοθεσίας (Ν. 2472/1997) και του ΓΚΠΔ 679/2016 ΕΕ, για την προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει σήμερα και έχει συμπληρωθεί με τις αποφάσεις του Προέδρου της Επιτροπής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα και τις λοιπές συναφείς νομοθετικές πράξεις σε αυτό το πλαίσιο, οποιαδήποτε ενδεχόμενη σχετική ρύθμιση θα αποτελέσει τροποποίηση του παρόντος ως προς το συγκεκριμένο πεδίο εφαρμογής.
Σε κάθε περίπτωση το Beerger διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιεί τους όρους της παρούσας πολιτικής προστασίας των προσωπικών δεδομένων, εντός του υπάρχοντος ή ενδεχομένως νέου νομικού πλαισίου, κατόπιν σχετικής ενημέρωσης των επισκεπτών / χρηστών. Η χρήση των υπηρεσιών των σελίδων συνεπάγεται την πλήρη και ανεπιφύλακτη αποδοχή των όρων της παρούσας.
Σε περίπτωση που κάποιος επισκέπτης / χρήστης δεν συμφωνεί με τους όρους προστασίας των προσωπικών δεδομένων που προβλέπονται στην παρούσα, οφείλει να μην χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες των σελίδων.

9. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Για οποιοδήποτε θέμα σχετικό με τα προσωπικά σας δεδομένα, κάθε είδους πληροφορία, διευκρινίσεις, υποβολή οποιουδήποτε αιτήματος, όπως μεταξύ άλλων επικοινωνία με τον υπεύθυνο επεξεργασίας, αίτημα για διαγραφή, αίτημα για δικαιώματα αναπαραγωγής οποιουδήποτε τμήματος του περιεχομένου της ιστοσελίδας, καθώς και για αιτήσεις έγκρισης αναπαραγωγής περιεχομένου, μπορείτε να επικοινωνήσετε είτε τηλεφωνικώς στα τηλέφωνα που αναγράφονται στην παρούσα ιστοσελίδα είτε να αποστείλετε αίτημα μέσω της φόρμας επικοινωνίας ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email).

Comments are closed.